For deltagere

FAKTA OM LØPET

Askøy Turlag, Askøy O-lag og Ask Friidrett inviterer til Askøy På Langs 2020 09.05 2020!

Turen er 16/37,3/42,2 km og går i variert terreng, over øyens høyeste punkt og gjennom de tetteste skoger, fra sentrale Kleppestø til naturskjønne Herdla.

Både distansene på 16 og 37 km har både tur- og løpsklasser. Startider og løypetraseen er tilrettelagt for at det ikke skal bli konflikter mellom løpere og turgåere.

Den lengste distansen på 42,2 km har bare en løpsklasse – dette er Askøy På Langs Extreme Marathon! Det blir lagt inn en ekstra sløyfe på Herdla for å oppnå full maraton.

Heldistansen og maraton starter på Kleppestø kai klokken 08.00 mens halvdistansen (16km) starter fra Træet skole klokken 12.00. 

Alle distanser har målgang ved Herdla Museum på Herdla Fort. 

STARTKONTIGENT

Startkontingenter øker gradvis når vi nærmer oss løpet.

Distanse12.12.19 – 29.02.2001.03 – 30.0401.05 – 09.05
Askøy På Langs Extreme Marathon460 kr510 kr560 kr
Træet – Herdla410 kr460 kr510 kr
Træet – Herdla barn/ungdom 0-16 år110 kr110 kr110 kr
APL – Kleppestø – Herdla410 kr460 kr510 kr
Ledsagerbevis aksepteres og ledsager går derfor gratis i «Askøy på langs» alle distanser.  Se mere om ordningen her: https://helsenorge.no/hjelpetilbud-i-kommunen/ledsagerbevis
Kontakt oss i APL for mer informasjon om påmelding.

INKLUDERT I STARTKONTINGENTEN

 • T-skjorte.
 • Frakt av bagasje fra Kleppestø til Herdla fort (Start til mål)
 • Frukt og drikke underveis
 • Mat i Herdla Museum ved målgang.(hønsesuppe)
 • Toalettfasiliteter halvveis på Træet Skole og i mål på Herdla Museum.
 • Ledsager tildeles dersom behov, meld ifra på EQ timing ved påmelding

10 kroner av hver påmelding + valgfritt ekstra støtte går uavkortet til vår støttespiller Team Rynkeby / Barnekreftavdelingen.

PÅMELDING

Påmelding åpner 12.12. kl 12:00 og går så lenge det er ledige startnr. Tid og sted for utdeling av tidsbrikke m/startnummer vil bli informert om på vår nettside/facebook.

Påmelding og betaling foregår gjennom EQ Timing. Det er bindende påmelding og du mottar faktura på mail som må betales innen 5 dager.

Det er mulig å kjøpe gavekort hos EQ Timing, du velger distanse, betaler og får tilsendt et gavekort med en rabattkode som gir den heldige mottakeren riktig rabatt ved påmelding.

LØYPEBESKRIVELSE

GPX-filer for løypene kan lastes ned her:

Google Maps løyper:

LØYPEPROFIL

Vi minner om at løypen er lang og med svært variert terreng. Vår dugnadsgjeng utbedrer stadig stien, men der er fortsatt våte og gjørmete partier underveis. Store deler er derimot på fine stier og turveier. Nord på øyen går noen mindre deler av distansen på asfalt, som f.eks. ved Skråmestø og fra vanntårnet ved Merkesvik til Herdlabroen. Alle deltagere deltar på eget ansvar og bør ta et bevisst valg på forhånd om de er i god nok form til å gå eller løpe en slik lang distanse. Traseen vil være merket fra start til slutt med røde pictogrammer og bånd. Dersom du bryter underveis MÅ du gi beskjed til arrangør via telefon eller sms. Kontaktinfo finner du på startnummeret ditt.

ITRA

Askøy På Langs Extreme Marathon er registrert hos ITRA – International Trail Running Association.

Ved fullføring av løpet mottar du:

 • ITRA Points: 2
 • Mountain Points 3

Registrerte løpsdetaljer følger av ITRAs tolkning av GPX spor fra APL, noe som ikke nøyaktig reflekterer faktisk lengde.

Link til løpet på ITRAs sider.

OPPMØTESTED og -TID

Løpet/turen starter på kaien i Kleppestø kl. 0800. Registrering og utdeling av tidsbrikke m/startnummer til påmeldte og etteranmeldte fra kl 0700. For dem som melder seg på halve distansen vil starten være 12.00 fra Træet skole, og det vil være utdeling av tidsbrikke m/startnummer til påmeldte og etteranmeldte fra kl 11.00.

UTSTYR/ERNÆRING

Du bør sørge for å ha jevn tilgang på drikke i tillegg til drikke og frukt som vi deler ut på stasjoner underveis. Ta med mat og klær etter forholdene, basert på om du vil løpe eller gå på tur. Ta gjerne med en sekk med klesskift som sendes til Herdla fra startområdet.

DRIKKESTASJONER

Fem drikke-/fruktstasjoner:

 • Steinrusten
 • Åsebø
 • Træet skole
 • Store Fauskanger
 • Merkesvik

SJEKKPUNKTER

Vi har ett sjekkpunkt underveis. Dette er ved Skippervannet. Den må passeres innen kl 15. Du må være i mål innen kl 20.00. Dersom du ikke overholder tidspunktene ved sjekkpunktene vil du bli bedt om å bryte.

VIKTIG!
Det er ikke anledning til å starte tidligere enn annonsert. Det er viktig slik at vi får registrert alle ved starten.

SIKKERHET

Dersom det oppstår en situasjon som krever bistand utenfra benyttes nødnumre oppgitt på startnummeret, eventuelt offisielle nødnumre om situasjonen tilsier dette. Den enkelte er selv ansvarlig for egen sikkerhet under løpet og for at han/hun er tilstrekkelig forberedt til å gjennomføre løpet. Les løpsbeskrivelsen nøye og følg med på den informasjonen som gis på løpets hjemmeside/facebook og info før start (08.00/1200). Likevel er det viktig at den enkelte deltaker forbereder seg godt, følger merket løype, skilting og bruker egen vurderingsevne ute i løypa i den aktuelle situasjon. Slik vil sikkerheten blir ivaretatt på best mulig måte. Vi har enkelt førsthjelpsutstyr ved start/mål og ved matstasjonene.

PREMIER

Det vil være premiering i Herre og Dameklassen, både for maraton, hel og halv-distanse. Det er tiden til den enkelte som avgjør totalplasseringen, tiden registreres elektronisk ved passering av startpunkt og målpunkt.
Loddtrekning av sponsorgaver for alle distansene.

HVOR LANG TID TAR DET?

Dersom du ønsker å gå hele distansen bør du beregne 6 – 12 timer.
Om du ønsker å gå Halvdistansen fra Træet bør du regne med å bruke 3-6 timer med jevn gangfart.
Alle deltakere må være i mål innen kl. 20 for å fullføre Askøy på langs. Bryter du løpet underveis, må du melde fra til arrangøren (tlf.nr. på startnummeret). Dette gjelder alle distanser.

DistanseKvinnerMenn
Kleppestø-Herdla FortSara-Rebekka Færø Linde(2017)
3:41.34
Thorbjørn Ludvigsen(2016)
2:55:26
Træet skole-Herdla
Fort
Siri Heimli Jokstad(2018)
1:46:35
Nikolai Handle Jensen(2016)
1:31:00
Extreme Maraton Kleppestø-
Herdla Fort
Margunn Bye Tøsdal(2018)
4:17:41
Kristian Ellertsen(2018)
3:46:06

OVERNATTING

Løpet er på Askøy like utenfor Bergen. Nærmeste overnatting er i Bergen Sentrum, det går buss direkte fra Bergen Sentrum til startområdet på Kleppestø, det tar ca 20 minutter å kjøre.

TRANSPORT OG PARKERING 

Løpet avsluttes på Herdla. Det jobbes med å få på plass en løsning for fellestransport tilbake til Kleppestø/Træet. Vennligst send oss en melding på vår facebook-side om du ønsker dette.

Det er begrenset med parkeringsmuligheter ved start og mål. Vi oppfordrer derfor til kompiskjøring, offentlig transport eller å få noen til å bringe og hente deg. sjekk: www.skyss.no

BETINGELSER

Dersom du bryter, eller blir bedt om å bryte vil du ikke få refundert deltakeravgiften. Det vil du heller ikke dersom arrangementet må avlyses av årsaker som arrangør ikke kan kontrollere, slik som f.eks. værsituasjonen.

Personopplysninger og bruk av personlige bilder / situasjonsbilder

Ved påmelding til vårt arrangement samtykker du i at ditt navn vil bli offentliggjort i start-/ og resultatlister, som også vil bli lagt ut på web i søkbar form, slik at også tidligere års resultatlister kan gjenfinnes. Disse listene kan også inneholde opplysninger om aldersklasser og klubbmedlemskap.
Påmelding innebærer samtykke til at situasjonsbilder av deg blir lagt ut på våre hjemmesider og Facebook etter arrangementet. Slike bilder vil inngå i vårt fotoarkiv og kunne bli gjenstand for gjenbruk av lignende art, for eksempel tidsskrifter og publikasjoner.

ANSVAR

Alle deltakere som melder seg på Askøy på langs må vite om ulike farer og risikoer dette innebærer.
Arrangør kan ikke gjøres ansvarlig for noen form for skade som skulle skjer løper i tilknytning til arrangementet. Skade menes her: skade på person og skade på utstyr. Arrangør har ikke noe ansvar for evt. tyveri.

Med din påmelding bekrefter du at du ikke har eller har hatt noen form for sykdom som kan fremkalle akutte anfall, og du bekrefter at du ikke er påvirket av alkohol eller andre rusmidler under arrangementet. Som deltaker skal du være klar over at du ikke er forsikret av arrangøren «Askøy på langs», dersom en ulykke/skade skulle oppstå under arrangementet.

VI ØNSKER DEG EN GOD TUR!